România
Județul Cluj
Biblioteca municipală Turda


" Invitație la Concursul de proză scurt㠔Povești și amintiri din orașul meu”"

         Cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii şi Tineret (2 aprilie), Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda invită copiii din clasele VII-VIII și tinerii liceeni, clasele IX-XI, să participe la cea de-a XV-ediţie a Concursului de proză scurtă. În acest an concursul este dedicat în mod special sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, face parte din seria activităților Primăriei municipiului Turda, grupate sub titlu ”Centenar România la Turda”, iar tema este ”Povești și amintiri din orașul meu”.

      Textele, reale (amintiri păstrate în familie, de la bunici și străbunici, transmise pe cale orală sau chiar consemnate în scris) sau imaginare, pot să se axeze pe eroi, personalități, evenimente istorice importante, care s-au desfășurat și în zona noastră, sau la care și turdenii și-au adus contribuția, jurnale de război. Participanți au ocazia să creeze pagini despre Mihai Viteazul, Primul sau al Doilea Război Mondial, Marea Unire sau alte evenimente remarcabile pentru Turda. De asemenea, participanții pot să aleagă singuri subiectul creației lor, cu condiția să se încadreze în tema propusă.Ca întotdeauna originalitatea și creativitatea vor fi apreciate !

     Lucrările pot avea între minim 2 şi maxim 5 pagini, pot fi scrise cu mâna sau la calculator (cu fonturi Times New Roman, mărimea 12, folosind şi diacritice). Fiecare participant va specifica pe lucrare numele, prenumele, vârsta/clasa, școala/liceul, pentru contactare în cazul premierii și a organizării unei festivități de premiere. Lucrările se vor depune la sediul central al bibliotecii, str. Republicii nr. 52, sau se pot trimite pe adresa de e-mail a instituţiei: bmtmturda@yahoo.com, până în data de 19 martie 2018. Participanții vor fi informați asupra rezultatelor, după jurizare, în data de 28 martie.

    Informaţiile despre această activitate sunt postate pe pagina web a bibliotecii www.bibliotecaturda.ro, la rubrica anunţuri. La aceeaşi rubrică se va posta lista premianţilor şi lucrările premiate.

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG !