România
Județul Cluj
Biblioteca municipală Turda


Concursul de pictur㠔Personaje îndrăgite din cărți”, ediția a XXVI-a, 2018,-invitația pentru ciclul gimnazial

PERSONAJE ÎNDRĂGITE DIN CĂRȚI

Ediția XXVI, 2018 -Gimnaziu (clasele V-VIII)

          Ești creativ și ai imaginație? Îți place mereu să desenezi când ai timp liber, sau când te relaxezi ? Folosește-ți talentul reprezentând printr-o pictură unul sau mai multe personaje, sau chiar scene imaginare, din cărți pe care le-ai citit și care și-au plăcut foarte mult ! Îți propunem și noi, pentru orientare, o serie de cărți specifice vârstei, dar această listă nu este obligatorie. Poți picta personajele tale preferate, cu condiția să nu fie din basme și povești pentru ciclul primar:

Roald Dahl – Charlie și fabrica de ciocolată; Matilda; Vrăjitoarele; C. Lewis – Cronicile din Narnia ; J.K Rowling – Harry Potter; P.L. Travers – Mary Poppins; Ion Creangă – Amintiri din copilărie; Alexandru Mitru- Legendele Olimpului; Cornelia Funke-Inimă de cerneală; Cornelia Funke - Vânătorii de fantome; Alexandre Dumas – Cei trei muschetari; Charles Dickens-David Copperfield; Henry Gilbert-Robin Hood; Edgar Rice Burroughs -Tarzan; Christopher Paolini -Eragon ; Jules Verne – Doi ani de vacanță; Arthur Conan Doyle – O lume dispărută; Kathi Appelt- Adăpostul; Antoine de Saint Exupery – Micul prinț; Alex Moldovan – Olguța și un bunic de milioane; David Walliams- Bunicuța hoțomană; Grace Lin- Bătrânul din lună; John Boyne- Băiatul cu pijamale în dungi; Neil Gaiman – Coraline, Gary Paulsen – Toporișca; Apriline Pike-Aripi; Erin Hunter-Pisicile războinice; Joseph Delaney-Cronicile Wardstone, J.R.R.Tolkien - Hobbitul; Stăpânul inelelor.

             Te așteptăm la ”Personaje îndrăgite din cărți” ! Lucrările trebuie să fie în acuarelă și nu uita să-ți scrii prenumele și numele, clasa, şcoala, personajul (personajele) reprezentate, autorul şi titlul cărţii din care fac parte și bineînțeles numărul permisului de bibliotecă. Nu-ți face probleme dacă nu ești cititor al uneia din secțiile pentru copii a bibliotecii, te poți înscrie cu ocazia acestui concurs ! Apreciem doar originalitatea, nu se acceptă lucrări copiate sau care nu sunt realizate de copii și nici lucrări în care sunt reprezentate personaje din basme sau din alte cărți specifice vârstei copiilor ciclului primar ! Cele mai reușite și originale lucrări, care demonstrează cunoașterea personajelor, respectiv a conținutului cărții, vor fi premiate și expuse la Secția pentru Copii a bibliotecii din zona centrală. Picturile se vor depune la sediul Secţiei pentru copii a bibliotecii, Str. George Coşbuc nr. 2, sau la sediul Secției pentru copii a Filialei Oprișani, Str. Tineretului nr.6, până în data de 24 octombrie 2018.