România
Județul Cluj
Biblioteca municipală Turda


Invitație pentru copiii din ciclul gimnazial la cea de-a XXVII-a ediție a concursului de pictur㠔Personaje îndrăgite din cărți"

PERSONAJE ÎNDRĂGITE DIN CĂRȚI

Ediția XXVII, 2019 Gimnaziu (clasele V-VIII)

            Ești creativ și ai imaginație? Îți place mereu să desenezi când ai timp liber, sau când te relaxezi ? Folosește-ți talentul reprezentând printr-o pictură unul sau mai multe personaje, sau chiar scene imaginare, din cărți pe care le-ai citit și care și-au plăcut foarte mult !

         Poți picta personajele tale preferate, cu condiția să nu fie din basme și povești pentru ciclul primar ci din cărți specifice vârstei de 11-14 ani: romane istorice, fantastice, de aventuri etc.

         Te așteptăm la ”Personaje îndrăgite din cărți” ! Lucrările trebuie să fie în acuarelă și nu uita să-ți scrii prenumele și numele, clasa, şcoala, personajul (personajele) reprezentate, autorul şi titlul cărţii din care fac parte și, bineînțeles, numărul permisului de bibliotecă deoarece scopul concursului este să încurajeze lectura, iar concurenții trebuie să demonstreze că aceasta se numără printre preocupările lor.           Nu-ți face probleme dacă nu ești cititor al uneia din secțiile pentru copii a bibliotecii, te poți înscrie cu ocazia acestui concurs !

       Apreciem doar originalitatea, nu se acceptă lucrări copiate sau care nu sunt realizate de copii și nici lucrări în care sunt reprezentate personaje din basme sau din alte cărți specifice vârstei copiilor ciclului primar ! Cele mai reușite și originale lucrări, care demonstrează cunoașterea personajelor, respectiv a conținutului cărții, vor fi premiate și expuse la Secția pentru Copii a bibliotecii din zona centrală. Picturile se vor depune la sediul Secţiei pentru copii a bibliotecii, Str. George Coşbuc nr. 2, sau la sediul Secției pentru copii a Filialei Oprișani, Str. Tineretului nr.6, până în data de 25 octombrie 2019.

Vă așteptăm cu drag !