România
Județul Cluj
Biblioteca municipală Turda


Servicii noi pentru utilizatori

 Servicii noi  pentru utilizatori la Biblioteca Municipală

 

 

 Din această săptămână în sala internet a Secţiei pentru Adulţi se reiau sesiunile de instruire   pentru  utilizatorii interersaţi.

Instruirea realizată  încă  din luna noiembrie 2010 (odată cu dotarea sălii prin programul Biblionet), respectiv utilizarea calculatorului şi a internetului pentru persoane în vârstă,  la care se adaugă proiectul „„Cum găseşti o carte de...muncă” pus în aplicare în perioada mai-august 2011 şi care a constat în asistenţă pentru întocmirea corectă a unui CV, a unei scrisori de intenţie, informaţii utile despre pregătirea şi susţinerea cu succes a unui interviu de angajare şi informaţii despre modalităţile de căutare a unui loc de muncă, vor fi reluate datorită solicitărilor existente.

La acestea se adaugă, din această toamnă,   cursuri de iniţiere în limba engleză.  Identificarea acestei nevoi de instruire s-a făcut prin aplicarea, în cursul lunii septembrie, a unui chestionar în rândul utilizatorilor sălii internet, precum şi în rândul  participanţilor la sesiunile de instruire anterioare.  Iniţierea în studiul limbii engleze va fi realizată în mod gratuit de o tânără utilizatoare a bibliotecii, participantă la animaţiile culturale organizate de-a lugul anilor şi premiantă la numeroase concursuri de creaţie literară organizate de instituţie. Prima întâlnire cu cei care vor să înveţe limba engleză  avea loc joi, 13 octombrie, pentru stabilirea progamului şi a eventualelor grupe.

Pe lângă instruirile destinate adulţilor se organizează şi activităţi educative pentru copii, temele fiind alese prin consultarea cu cadrele didactice interesate.

Toate aceste tipuri de instruire reprezintă servicii noi ale bibliotecii puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi, oferite în mod gratuit şi bazate pe echipamentele primite de bibliotecă prin programul „Biblionet-lumea în biblioteca mea”. De acest program va beneficia din această toamnă şi filiala Oprişani a bibliotecii care va primi 4 calculatoare, imprimantă, ecran, scanner şi videoproiector. Licenţele pentru softuri au fost deja transmise de Fundaţia IREX.

Utilizatorii se pot informa despre sesiunile de instruire la tel. 0264/313837. Anunţurile despre orice activitate a bibliotecii sunt postate pe pagina  web www.bibliotecaturda.ro şi pe facebook cu acces de pe pagina bibliotecii.

 

                                                                                        Responsabil bibliotecă,

                                                                                           Nicolina Halgaş