Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

A. INFORMATII GENERALE

Aceasta Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal („Politica”) descrie modalitatile in care noi, BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU”, procesam informatiile aduse la cunostinta noastra prin intermediul acestui website atunci cand acesta este utilizat de dumneavoastra

Unitatea noastra are sediul social in Turda, str. Piata Republicii, nr. 52, judetul Cluj, fiind subordonata Primariei Municipiului Turda

Politica de confidentialitate descrie tipurile de date personale pe care le colectam prin intermediul website-ului, modul in care utilizam informatiile, cui ii sunt transmise datele, precum si drepturile si optiunile pe care le au persoanele fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

De asemenea, prin prezenta politica descriem masurile pe care le luam pentru a asigura securitatea informatiilor si cum ne puteti contacta in legatura cu punerea in practica a protectiei datelor si pentru a va exercita drepturile.

In general, intentia noastra este de a colecta datele cu caracter personal care sunt furnizate in mod voluntar de catre vizitatorii website-ului nostru si care sunt necesare pentru a putea oferi acces la informatii privind serviciile Bibliotecii Municipale ”Teodor Murasanu” Turda.

Va rugam sa cititi cu atentie aceasta Politica pentru a afla mai multe informatii despre modul in care procesam informatiile aduse la cunostinta noastra prin intermediul acestui website atunci cand acesta este utilizat de dumneavoastra.

Politica noastra de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal se aplica oricarui vizitator sau membru al website-ului Bibliotecii Municipale ”Teodor Murasanu” Turda –  www.bibliotecaturda.ro . sau a catalogului online http://turda-cj.ebibliophil.ro/

BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU”, se angajeaza sa respecte prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date prin luarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, destinate sa puna in aplicare in mod eficient principiile de protectie a datelor.

B. CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Puteti utiliza site-ul nostru fara a dezvalui date cu caracter personal. Cu toate acestea, pentru a ne putea contacta in vederea rezervarii din catalogul online de carti, publicatii, documente, etc, a furnizarii de informatii sau a transmiterii eventualelor sesizari, vi se va solicita furnizarea acestor date in timpul unui proces de autentificare/inregistrare.

Prin urmare, colectam date cu caracter personal prin utilizarea formularului de contact pe care il regasiti pe site-ul www.bibliotecaturda.ro, la sectiunea ”Intreaba bibliotecarul” sau prin accesarea serviciului ”Catalog online” http://turda-cj.ebibliophil.ro la rubrica ”AUTENTIFICARE”.

Nefurnizarea oricareia dintre informatiile si datele cu caracter personal solicitate poate conduce la imposibilitatea rezervarii de carti, publicatii etc sau a contactarii si transmiterii solicitarilor/sesizarilor dumneavoastra prin intermediul website-ului nostru.

Datele solicitate cu ocazia utilizarii acestor mijloace de comunicare, respectiv atat pentru transmiterea solicitarilor/sesizarilor/intrebarilor dvs prin intermediul sectiunii ”Intreaba Bibiliotecarul” cat si pentru inregistrarea si autentificarea la serviciul ”Catalog online” sunt: numele si adresa de e-mail.

C. SCOPURILE PRELUCRARII

In calitate de institutie publica a carei activitate principala o constituie relatia cu utilizatorii sai carora le furnizeaza servicii de imprumut, informare, documentare, instruire, educatie, cultura, Biblioteca Municipala Teodor Murasanu prelucreaza date cu caracter personal, colectate prin intermediul acestui website, in urmatoarele scopuri:

 • Informarea  utilizatorilor  cu privire la diverse solicitari adresate prin intermediul formularului de contact ”Intreaba bibliotecarul”.
 • Informarea utilizatorilor privind disponibilitatea cartilor, publicatiilor sau a diverselor materiale informative, precum si rezervarea acestora prin intermediul serviciului ”Catalog online”
 • Colectarea de informatii de la consumatori privind gradul de satisfactie referitor la serviciile prestate de catre institutie.
 • Informare si promovare activitati: pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (posta, email) a informarilor privind activitatea institutiei
 • In vederea imbunatatirii experientei oferite pe site, a diverselor analize sau raportari privind modul de functionare al site-ului sau a preferintelor de consum ale vizitatorilor site-ului.

D. TEMEIURILE PRELUCRARII

Temeiul legal al prelucrarii datelor cu caracter personal conform scopurilor mai sus indicate este:

 • Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public (in ceea ce priveste serviciile noastre, acestea se realizeaza in temeiul Legii bibliotecilor nr. 334/2002, ale regulamentelor proprii si hotararilor Consiliului Local al Municipiului Turda, iar prelucrarea datelor cu caracter personal in vederea transmiterii solicitarilor dumneavoastra prin intermediul website-ului nostru este realizata exclusiv in vederea asigurarii serviciului de relatii cu publicul in mod eficient).
 • Consimtamantul dumneavoastra pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de publicitate, in cazul in care l-ati furnizat. Aveti posibilitatea de a va retrage in orice moment consimtamantul prin urmarea sau prin intermediul formularului de contact.
 • Interesul legitim de a imbunatati permanent experienta dumneavoastra pe site. Furnizarea datelor in acest scop nu este obligatorie, refuzul furnizarii datelor nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.

E. DURATA PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” prelucreaza datele cu caracter personal doar pe perioada necesara pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare mai sus mentionate.

In cazul prelucrarii datelor in baza consimtamantului privind transmiterea de informari, datele vor fi prelucrate pana la momentul dezabonarii dumneavoastra.

F. TRANSMITEREA/DEZVALUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” poate dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijina desfasurarea activitatii societatii noastre prin intermediul site-ului, precum furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de publicitate, ori la solicitarea organelor fiscale sau alte autoritati competente de control.

Datele cu caracter personal nu vor fi transferate in state din afara Uniunii Europene.

G. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

 • Dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a obtine, de la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” , la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu sunt prelucrate de catre BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” si dreptul de a fi informat cu privire la respectiva prelucrare;
 • Dreptul de a rectifica datele dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a obtine de la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte/incomplete;
 • Dreptul de a sterge datele dumneavoastra cu caracter personal: dreptul de a obtine de la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU”, stergerea datelor dumneavoasta cu caracter personal, insa in acest caz nu veti mai beneficia de posibilitatea de a primi informatii prin intermediul adresei de posta electronica. Acest drept nu va putea fi exercitat in masura in care BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” are obligatia conform legii sa pastreze si sa proceseze anumite date cu caracter personal. Datele pot fi sterse in urmatoarele situatii:
  • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
 • in cazul in care va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
 • in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
 
 • Dreptul de a restrictiona prelucrarea:  dreptul de a obtine de la BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” restrictia de prelucrare, in urmatoarele cazuri:
 1. (i) acuratetea datelor cu caracter personal este contestata de dumneavoastra;
 2. (ii) procesarea este nelegala si prin urmare, va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea prelucrarii;
 3. (iii) BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, dar dumneavoastra solicitati aceste date pentru stabilirea, exercitarea si apararea unor pretentii legale.

Aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate in scop de reclama si publicitate sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

 • Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal printr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
 • Dreptul la opozitie, reprezinta dreptul ca in orice moment, din motive legate de situatia dumneavoastra particulara, sa va opuneti prelucrarii datelor in temeiul interesului legitim, cu exceptia cazului in care BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau atunci cand scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, reprezinta dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate exclusiv pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
 • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere sau instantelor competente, atunci cand considerati ca datele cu caracter personal sunt prelucrate in mod nelegal de catre BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU”.

Drepturile mai sus mentionate sunt expres prevazute in Regulamentul 679/2016 pentru protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

H. CUM PROTEJAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

BIBLIOTECA MUNICIPALA ”TEODOR MURASANU” pune in aplicare masuri de siguranta administrative, tehnice, organizatorice si fizice pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale, ilegale sau neautorizate, pierderii, alterarii, accesarii, comunicarii sau utilizarii in alte scopuri.

I. ACTUALIZAREA POLITICII NOASTRE

Continutul acestei Politici poate fi actualizat periodic, prin republicarea versiunii revizuite in pagina pe care o vizualizati la acest moment. In cazul unor modificari semnificative va vom informa despre acestea prin note de informare usor vizibile postate pe website-ul nostru, indicand la inceputul documentului cand a fost facuta cea mai recenta actualizare. Versiunea revizuita intra in vigoare la data publicarii pe website. Responsabilitatea de a verifica continutul acestei pagini pentru a fi la curent cu cea mai recenta versiune a acestui document va revine in totalitate.

J. CUM NE PUTETI CONTACTA

Daca aveti intrebari sau comentarii despre prezenta Politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal, daca doriti sa va exercitati drepturile sau sa actualizam datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra, va rugam sa ne scrieti la urmatoarea adresa: Turda, Piata Republicii, nr. 52, judetul Cluj, sau prin e-mail la urmatoarea adresa:  contact@bibliotecaturda.ro.

x

BIBLIOTECA MUNICIPALA „TEODOR MURASANU” TURDA utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a va oferi o experienta cat mai placuta si personalizata pe www.bibliotecaturda.ro . Va aducem la cunostinta faptul ca ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificarile propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”)

Mai multe detalii. DA, accept folosire cookie